ProNature

Küldetésünk

ProNature: Közös elkötelezettségünk környezetünk megóvásáért

Támogatni szeretnénk ügyfeleinket és fogyasztóinkat a fenntartható és felelősségteljes takarításban - ProNature termékeinkkel. ProNature termékcsaládunkban megtalálhatóak a Somat, Pur, Clin és Bref márkáink termékei, melyek környezetünket három módon támogatják: az összetevők *, a fenntartható csomagolási megoldások és a társadalmi elkötelezettség révén-anélkül, hogy veszélyeztetné a már jól ismert márkák hatékonyságát.

* kivétel Bref Wc illatósító.

Termékeink fenntarthatóbb formulával rendelkeznek, természetes összetevőket és a fenntartható termesztésből származó nyersanyagokat tartalmaznak, amelyeket a víz és a környezet védelmére használnak.

Termékeink független EU Ecolabel környezetvédelmi tanúsítvánnyal rendelkeznek *

*kivétel Bref Wc illatosító.

Ezeknek az új termékeknek a csomagolása nem csak újrahasznosítható hanem újrahasznosított anyagból készült. A Pronature termékek vásárlásával aktívabbak lehetünk a társadalmi elköteleződésben a Plastic Bank szervezettel való együttműködés révén. Az együttműködés magában foglalja a műanyag gyűjtőközpontok létrehozását Haitin, valamint a helyi lakosság bevonását, akik becserélhetik az összegyűjtött műanyaghulladékot a központokban pénz-vagy szociális juttatásokra

A Plastic Bank 2013-ban jött létre azzal a céllal, hogy megállítsa az óceánok műanyag általi további szennyezését. A szociális vállalkozás, amelyet adományokból és szponzorokból finanszíroznak, a műanyagot erre a célra pénznemre alakítja. Így a műanyagot értékké alakítják, mielőtt hulladékká válhat a vízben vagy az óceánban. Az összegyűjtött műanyagot újrahasznosítják, majd visszaszállítják az újrahasznosítási ciklusba. A Henkel csomagolási szakértők felhasználják ezt az  újrahasznosított műanyagot bizonyos ProNature termékeinkben.

A Plastic Bank-el való együttműködés egy másik fontos lépés a Henkel fenntarthatóság iránti elkötelezettségében. 2030-ra a Henkel meg kívánja triplázni üzleti tevékenységeinek értékét termékei és szolgáltatásai ökológiai lábnyomának csökkentése tekintetében.

** kivétel Bref Wc illatosító

Értékeink

 • Hasznosítsa újra a termékek csomagolásait

 • Minden összetevő megfelel a magas környezetvédelmi előírásoknak *

  * kivétel Bref Wc illatosító

 • Csökkentjük a műanyag hulladékot és harcolunk a szegénységgel a fejlődő országokban

 • Hasznos tippek
  5 ok: Miért jobbak a környezetbarát tisztítószerek?
 • Tények
  A víz újrahasznosításának ezen előnyei elképesztőek.
 • Hírek
  Hogyan csökkenthetjük a szén-dioxid-kibocsátást?