ProNature

Be #pronature

Lélegzetelállító környezetbarát takarítási tippek és trükkök

Otthonunk környezetbarátabbá alakítása magában foglalhatja takarítási szokásaink megváltoztatását is. Utánajártunk a legeredményesebb környezetbarát takarítási praktikáknak, hogy ezek segítségével takaríthassa ki otthonát. Fokozzuk még? Nem elég, hogy ezek a tippek és trükkök fenntarthatóbbak, de gyakran olcsóbbak és szórakoztatóbbak is!

 

Tisztítsa ki turmixgépét néhány másodperc alatt

Miért pazarolnánk az időnket piszkos turmixgépünk suvickolására, ha a következő praktika csak néhány másodpercet vesz igénybe? Egyszerűen csak töltsük meg turmixgépünket meleg vízzel, és adjunk hozzá egy csepp Pur Pro Nature mosogatószert. Ezt követően kapcsoljuk be a turmixgépet pár másodpercre. Öblítsük el egyszer tiszta vízzel, és turmixgépünk máris csillog-villog majd!

 

Készítsünk saját, újrahasznosított törlőrongyokat

Sokan nincsenek tudatában, hogy még a házuk takarításához használt rongyok is hatással vannak a környezetre. A mikroszálas kendők és az egyéb szintetikus anyagok apró mikroműanyagokat juttatnak a vízbe és a levegőbe, ami komoly környezeti és egészségügyi hatásokkal jár. Szintetikus takarítórongyok vásárlása helyett vágjunk inkább szét egy régi, 100%-ban pamutból készült pólót, és használjuk azt fenntarthatóbb alternatívaként.

 

Kádunk környezetbarát tisztítása

Használjon környezetbarát fürdőszobai tisztítószert, például a Bref Pro Nature terméket. 99,9%-ban természetes összetevőket tartalmaz. Nyugodtan takaríthat vele, ugyanis nem ártalmas a környezet számára. Nemcsak eredményesen távolítja el a foltokat és a piszkot, de az illata is csodás!

 

 

Fényezzük ékszereinket természetes módon

Ha ékszereink koszosnak tűnnek és tompa a fényük, lehetséges, hogy ideje kifényesítenünk őket. A hagyományos fényezők gyakran erős vegyi anyagokat tartalmaznak, amelyek károsak a környezetre. Ehelyett próbáljuk ékszereinket egy tál szénsavas vízbe és egy kanál mosogatószerbe áztatni (mindenképp olyan környezetbarát mosogatószert használjunk, mint például a Pur Pro Nature). Hagyjuk ázni az ékszereket a buborékos oldatban, majd vegyük ki őket, és finoman fényezzük meg mindet egy fogkefe segítségével. Miután gyorsan átöblítettük őket tiszta vízzel, olyanok lesznek, mint új korukban!

 

Használjunk kávéfiltert a tükrök és az ablakok tisztításához

Bár az újrahasznosított újságpapír ugyanilyen jól alkalmazható az üvegfelületek csíkmentes megtisztítására, gyakran tintafoltok éktelenkednek utána. Helyette fújjunk némi környezetbarát üvegtisztítót – például a Clin Pro Nature terméket – az ablakunkra vagy tükrünkre, és töröljük át egy kávéfilterrel. A végeredmény csík- és tintafoltmentes lesz!

 

Tisztítsa meg könnyűszerrel az odakozmált edényeket

A csúnyán odakozmált edények tisztítása valódi rémálom! Ahelyett, hogy órákig sikálnánk őket, inkább válasszuk ezt a környezetbarát takarítási tippet. Egyszerűen töltsük meg vízzel az edényt, és nyomjunk bele egy kevés környezetbarát mosogatószert, például a Pur Pro Nature terméket. Forraljuk fel a vizet 10 percre, majd hagyjuk kihűlni. Most már a megszokott módon moshatjuk el az edényt – de nem kell fáradhatatlanul sikálnunk az odaégett zsírt, mivel már rég elolvadt.

Szűrés kategóriák szerint: