ProNature

Be #pronature

Ablakpucolás környezetbarát termékekkel

Általános szabály: ablakaink időről időre piszkosak lesznek. Érdemes átgondolni, milyen termékeket használunk a háztartási feladatok elvégzésére, valamint azt, hogy ezek milyen hatással vannak a környezetre. Ne feledjük: a környezetvédelem és az otthoni takarítás nem zárja ki egymást.

A környezetbarát termékek jóval kisebb kárt okoznak a környezetben, és ezek megvásárlását kell először fontolóra vennünk, ha szeretnénk jobb irányba terelni a dolgokat. A Henkel ProNature Clin nevű terméke remek példa erre. Környezetbarát jellege ellenére képes megbirkózni az üvegfelület által támasztott kihívásokkal. A sima víz használata nem nyújtja ugyanazt az eredményt, ugyanis a hidrogénmolekulák beragadnak az ablakfelület vájataiba. Ha ezek összegyűlnek, csíkokat hagynak az ablakon. A Clin orvosolja ezt a problémát, de közben a környezetet is kíméli.

 

A környezetbarát tisztítószerek előnyei

A Clin környezetbarátabb és biztonságosabb a háztartásunk tagjai számára, közben azonban tisztán tartja az üvegfelületeket.

 

Hasznos környezetbarát takarítási tippek a ragyogó üvegfelületekhez

  • Javasoljuk, hogy havonta pucolja meg az ablakait.
  • Akkor tisztítsa le őket, amikor a nap nem süt rá az ablakokra. Ne pucolja meg az ablakokat, ha túlzottan meleg van. Különben a szükségesnél gyorsabban megszárad a tisztítószer, és pöttyök, valamint csíkok jelennek meg a felületen. Válasszon felhős és száraz napot a takarításhoz, hogy az ablakok csíkmentesen csillogjanak.
  • A ProNature Clin tökéletes megoldás minden üvegfelület esetében. A segítségével sima és fényes lesz majd a bekeretezett képek, zuhanyajtók és üvegasztalok felülete. Ha megfelelően meg szeretnénk tisztítani a fényképkereteket, ne közvetlenül az üvegre fújjuk a tisztítószert. Fújjuk inkább a rongyra, és ezután tisztítsuk meg az üveget.
  • A termék használatához néhány újságpapírt, egy mikroszálas kendőt vagy egy régi pólót ajánlunk. Kerülje a papírtörlőket, ugyanis hajlamosak szöszöket hagyni a felületeken.
  • Először használjon nedves törlőt a keményebb szennyeződések eltávolításához, majd folytassa száraz törlővel. Így elkerülheti a csíkokat, amelyek bántják a szemet.
  • Az ablaktábla tisztításakor belül balról jobbra töröljük le azt, kívül pedig felülről lefelé haladjunk. Ezzel a technikával láthatja, hogy melyik oldalon maradt piszkos nyom. 
  • Ha gumibetétes ablaktörlőt használ, azt ajánljuk, kezdje a munkát az ablak felső sarkában, és húzza lefelé a törlőt egyetlen határozott, egyenes mozdulattal. Törölje le a gumibetétes ablaktörlőt egy száraz és szöszmentes ronggyal. Ezt követően térjen vissza a felső részre és ismételje meg az első lépést. Ha végzett, húzza végig az ablak alján, és ne felejtse utólag megszárítani a párkányt.
  • Nedvesítsen be egy rongyot újra ProNature Clinnel, és törölje le a kereteket is. Kész is!

Ha követi ezt a pár gyors és egyszerű lépést, nemcsak ablaka lesz majd tiszta és ragyogó, de a termékgyártók és a fogyasztók mind jobban érezhetik magukat a tudattól, hogy megfelelőbb környezetbarát választásaikkal lépéseket tettek a környezet védelme érdekében.

Szűrés kategóriák szerint: