ProNature

Be #pronature

5 ok, amely a környezetbarát tisztítószerek mellett szól

Hiába akarunk környezettudatosan élni, sokszor nem tudjuk, hogyan is vágjunk bele a dologba. Első lépésként elég apró változtatásokat bevezetnünk a mindennapokban. Gondolkodott már rajta, hogy környezetbarátabb tisztítószereket vegyen, de nem tudja, hogy megtérül-e a befektetés? A következő 6 tény bebizonyítja majd, hogy igen:

 

1. Elkerülhetjük a vízszennyezést

Megtöltjük a tisztításhoz használt vödröt vízzel és mosogatószerrel, elvégezzük a házimunkát, majd leöntjük a piszkos vizet a lefolyón – de vajon mik kötnek ki valójában a csatornában? Számos tisztítószer tartalmaz olyan mérgező anyagokat, amelyeket a szennyvízkezelő üzemek nem tudnak teljes mértékben kivonni vagy lebontani a vízből. Ezek az anyagok bekerülnek a vízrendszerünkbe, ahol összegyűlhetnek és befolyásolhatják, mit iszunk, valamint hatással lehetnek a tengeri élővilágra. Ha hagyományos tisztítószerekkel mossuk fel a padlót, ne feledkezzünk el róla, hogy hol végezheti a termékünk. A Pur Pro Nature összetevői 95,5%-ban természetes eredetűek.

 

2. Csökkenthetjük környezeti lábnyomunkat

A környezetbarátabb termékek célja, hogy csökkentsék a szennyezést.Sok műanyag csomagolás kerül szemétégetőkbe.Ezeknek a megsemmisítése mérgező gázokat és CO2-kibocsátást eredményez.Ha támogatjuk a környezetbarátabb takarítást, valamint az olyan újrahasznosított anyagokból készült termékeket, mint a Pur Pro Nature mosogatószer, azzal csökkenthető az ártalmas hulladékok száma, illetve az üvegházhatású gázok mennyisége.

 

 

3. Támogathatjuk a társadalmi vagy környezetbarát projekteket

Tájékozódjunk a zöld tisztítószerek gyártóiról. Sokan megosztják a hasznukat nonprofit szervezetekkel és társadalmi projekteket támogatnak. A Henkel például a Plastic Bank nevű kezdeményezéssel működik együtt. Közösen megalapították a Henkel Gyűjtőközpontot Haitin. Haiti hátrányos helyzetű helyi közössége számára munkalehetőséget jelent a környezetben előforduló hulladék összegyűjtése, amiért cserébe mindennapi fogyasztási cikkeket kapnak. Ha ilyen vállalatok termékeit vásároljuk meg, azzal támogathatjuk a környezetet és a nélkülöző közösségeket.

 

4. Legyünk zöld példaképek

Minél többet tudnak az emberek a környezetbarátabb takarításról, annál jobb döntéseket hozhatnak. A legfontosabb a figyelemfelhívás és egymás oktatása. Számoljon hát be barátainak az új felfedézésekről, és legyen zöld példakép. Ha barátaink és családtagjaink megértik, milyen jó eredmények érhetők el a környezetbarát takarítással, mások is követik majd a példánkat.

 

5. Lépésről lépésre

A fenntarthatóbb életstílus érdekében tett intézkedéseknek nem egyszerre kell megtörténniük. Kezdésképp figyeljünk jobban az általunk választott termékekre, és használjuk őket tudatosan. Rengeteg tisztítószert teszünk a felületeinkre? Mennyi vízre van valójában szükségünk takarításkor? Ez a cikk remélhetőleg arra bátorítja majd, hogy kicsit figyelmesebben megvizsgáljuk környezetünket. Lépésről lépésre.

Szűrés kategóriák szerint: