ProNature

Be #pronature

3 ok, ami miatt meg kell mentenünk az óceánokat

Az óceánok alapvető összetevői a földi életnek, ugyanis a világ oxigénjének több mint felét biztosítják, és segítenek az éghajlati és időjárási minták szabályozásában. Az óceánok emellett világszerte több millió ember számára jelentenek élelem- és orvosságforrást, így globális szinten számos gazdaságot tartanak fenn. Szükségünk van az óceánokra a túléléshez, ám a szennyezés, a vízben landoló mikroműanyagok és az éghajlatválság miatt rendkívül gyorsan pusztul a tengeri környezet. A Henkel tisztában van a problémával, és még több kötelezettséget vállal a zöldebb világ megteremtéséért. A Henkel azt a célt tűzte ki maga elé, hogy 2025-ig átáll a kizárólag újrahasznosítható, újrafelhasználható vagy komposztálható csomagolások használatára. A Henkel emellett partnerségre lépett a Plastic Bankkel, egy társadalmi vállalkozással, amely szeretné felszámolni az óceánban található műanyagokat, és lehetőségeket igyekszik teremteni a szegénységben élő emberek számára.

 

A műanyaghulladékhoz így érték társul, és a műanyagok óceánokba történő kidobása megelőzhetővé válik. A következő statisztika bizonyítja, hogy sosem volt még fontosabb döntéseink következményeinek megértése. Évente 9,7 millió tonna műanyagot dobnak az óceánba. Óceánjaink fuldokolnak a műanyagban, és ez mindenre kihatással van a tengeri élővilágtól kezdve strandjainkon át egészen az egészségünkig. A műanyag nem fog magától eltűnni. Szerencsére a The Plastic Bankhez hasonló kezdeményezések küldetésül tűzték ki maguk elé, hogy felszámolják az óceánok súlyos műanyagszennyezését.

 

 

A műanyagszennyezés veszélyezteti a tengeri madarakat és emlősöket

Ezek a tengeri lények nemcsak megfulladnak a nagyobb műanyagdarabkáktól, vagy belegabalyodnak azokba, de életükre az óceánban található nagy mennyiségű mikroműanyagok is kihatással vannak, amelyek mérgezők a tengeri élővilág számára. Arra is előfordult példa, hogy a műanyagok bizonyos fajokat megakadályoztak zsákmányuk elfogyasztásában.

 

Csak mi vagyunk képesek az óceánok megmentésére.

Nemcsak mi függünk az óceántól: az óceán is függ tőlünk! Ha olyan kezdeményezéseket támogatunk, mint a The Plastic Bank, és olyan újrahasznosított műanyagot használó márkáktól vásárlunk, mint a Henkel csökkenthetjük a szennyezés mértékét, és remélhetőleg megmenthetjük az óceánokat. Pro Nature termékeink remek módját jelentik a fenntarthatóbb életmód megkezdésének. A terméksorozat megkapta a német „EcoLabel” környezetbarát címkét. A jelöléssel olyan termékek azonosíthatók, amelyek szigorú környezetvédelmi és egészségügyi szabványoknak felelnek meg.

Szűrés kategóriák szerint: